Pasta med grönt (kyckling)

Pasta med grönt (kyckling)

Av:
2
Krämig pasta med (Alt kyckling) och grönt - en snabblagad pastarätt med sockerärtor och purjolök till den stekta kycklingen. Kycklingfiléerna smaksätter du med lite grillkrydda, vitlök och rosmarin innan de vänds ner i pastan och toppas med parmesanost.
Annons

Ingredienser

    1. pasta
    2. 1 Vitlöksklyfta
    3. 1/2 gul lök
    4. 1/2 liten purjolök
    5. 75g sockerärtor
    6. (kycklingfile)
    7. 1/2 matsked grillkrydda
    8. 1 msk rosmarin
    9. 1 dl Creme fraiche
    10. 1/2 påse babyspenat
    11. Svartpeppar
    12. parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Skär kycklingfilé i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärter.

    3. 3.

      Blanda kycklingen med grillkrydda. Stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik.

    4. 4.

      Häll olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter.

    5. 5.

      Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och värm försiktigt.

    6. 6.

      Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och babyspenat. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?