Pasta med grönkålspesto

Pasta med grönkålspesto

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Busenkel middagsrätt!
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g körsbärstomater
    2. 1 msk olja
    3. 1 krm salt
    4. 2 pkt färsk pasta à 250 g
  1. Pesto

    1. 100 g färsk grönkål
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 100 g mandel
    4. 4 msk olivolja
    5. 1 krm salt
    6. 1/2 krm svartpeppar
    7. 2 dl riven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort stjälkarna och den tjocka nerven på grönkålen. Skala vitlöken. Finfördela grönkål, vitlök och mandel med en stavmixer. Tillsätt olja, salt, peppar och parmesan.

    2. 2.

      Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela tomaterna och stek dem i olja i en stekpanna. Salta.

    3. 3.

      Blanda pastan med peston och vänd ner den i den heta stekpannan med tomaterna.

    4. 4.

      Servera med bröd.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd. Laktosintolerans: Inga problem. □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?