Pasta med brysselkål och kapris

Pasta med brysselkål och kapris

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 4 Portioner Spagetti
    2. 200 g Brysselkål
    3. 50 g Små/medelstora kapris
    4. 1 St Citron
    5. Olivolja
    6. 1/2 St Chili
    7. Salt och peppar
    8. 2 dl Grädde
    9. 1/4 Purjolök
    10. 4 Klyftor Vitlök
    11. 200 g Grönkål

Gör så här

    1. 1.

      Hacka vitlök fint. Halvera/skiva brysselkålen. Skiva chilin. Skiva eventuell purjolök och dela grönkålen.

    2. 2.

      Koka pastan al dente och spara ca 1/2 dl pastavatten. Fräs kapris, vitlök, chili och brysselkål i rikligt med olivolja på hög värme utan att vitlök bränns.

    3. 3.

      Häll i grönkål och purjolök i pannan och låt mjukna lätt. Riv skalet från en halv citron och pressa i saften.

    4. 4.

      Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Häll i pastan och rör om. Toppa med basilika och parmesan om det ska lyxas till! :P

Är innehållet i detta recept olämpligt?