Pasta i det gröna

Pasta i det gröna

Av: / Foto: Katja Kristoferson, Ulrika Pousette
15 min
1 portion
I veckans vegetariska proppar vi pastan full med färggranna grönsaker. Servera gärna med lite nyriven parmesan på toppen.
Fler recept på:
Tomater, Avokado, Basilika, Broccoli, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 100 g pasta
    2. 100 g morot, hyvlad
    3. 100 g broccoli i buketter
    4. 100 g paprika, strimlad
    5. 100 g purjolök, skivad
    6. ½ msk olivolja
    7. 1–2 st tomater, grovhackade
    8. 10 st basilikablad
    9. 1 st avokado, tärnad
    10. 1 dl lätt-crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan. Fräs under tiden morot, broccoli, paprika och purjolök mjuka i oljan.

    2. 2.

      Tillsätt tomat, basilika, avokado och crème fraiche och låt det få ett uppkok.

    3. 3.

      Häll av pastavattnet, vänd i grönsakerna och servera på varma djupa tallrikar eller skålar.

Fler recept på:
Tomater, Avokado, Basilika, Broccoli, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?