Pasta Carbonara - pappas "pasta-la-pasta"

Pasta Carbonara - pappas "pasta-la-pasta"

Av: / Foto: Peder Gerdin
15 min
8 Portioner
Enkelt, billigt och ljuvligt gott och går mycket snabbt att laga till - ca 15 minuter. Vi gör alltid för 8 pers och fryser in det som blir över i matlådor. Lättlagat recept som mina ungar gjort från ca femte klass.
Annons

Ingredienser

 1. Ingredienser

  1. 800 gr spagetti
  2. 1 msk olivolja
  3. 3 dl grädde 36-40%
  4. 4 st vitlöksklyftor stora
  5. 450 gr bacon - helst tärnad
  6. grovmalen svartpeppa
  7. oregano
  8. persilja

Gör så här

  1. 1.

   Koka upp en stor gryta med saltat vatten och lite olivolja. Lägg i spagettin i grytan - vi kör med Kungsörnens som skall koka i 8 minuter. Rör om regelbundet i spagettin under kokningen. Sätt på stekpannan - full effekt.

  2. 2.

   Medan stekpannan blir varm (3 minuter) så häll upp grädden i en skål och pressa ner 4 stora vitlöksklyftor så att det får ligga och dra - rör om några gånger. Anledningen till riktig grädde är för att den skall ge en krämig konsistens och inte rinna rakt igenom som matlagningsgrädden gör.

  3. 3.

   Spagettin skall koka i 8 minuter, men vi brukar köra i 10. Medan spagettin kokar så steker du baconet på högsta effekt. Lägg bara i mycket lite smör, då det kommer smälta fett från baconet. Kör länge på högsta effekt och rör om ofta i stekpannan, så att fettet kokar bort tills baconet är lagom brynt. Vi kör oftast med 3 paket tärnad bacon a 140gr. Mer jobb med vanlig bacon, men det funkar - klipp i lagom bitar.

  4. 4.

   Häll av ALLT vatten i spagettin i ett durkslag. Tillbaks med spagettin i grytan. Häll över ALLT (fett o bacon) från stekpannan ner i grytan. Häll på grädden med vitlöken.

  5. 5.

   Krydda med grovmalen svartpeppar, oregano och ev persilja. Rör runt så att allt blandas. Njut :-) !

Är innehållet i detta recept olämpligt?