Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Av: / Foto: arla.se
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g Spaghetti
    2. 2 krm Salt
    3. 4 st Ägg
    4. 1 msk Olivolja
    5. 2 msk Smör
    6. 1 klyfta Vitlök, hel
    7. 200 g Bacon eller Rimmat fläsk
    8. 5 msk Parmesanost
    9. 5 msk Pecorino
    10. 1 krm Grovmalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp välsaltat vatten under lock i en kastrull.

    2. 2.

      När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen.

    3. 3.

      Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar.

    4. 4.

      Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk.

    5. 5.

      Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter.

    6. 6.

      Ta upp vitlöken som kastas.

    7. 7.

      Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon.

    8. 8.

      Rör om och dra kastrullen från värmen.

    9. 9.

      Häll ner äggsmeten i kastrullen, riv och tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar.

    10. 10.

      Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig.

    11. 11.

      Rör ner resten av osten.

    12. 12.

      Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?