Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Av: / Foto: https://img.taste.com.au/5qlr1PkR/taste/
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 300 g spaghetti
    2. 300 g nötfärs
    3. 1 burk krossade tomater
    4. 1 st gul lök, hackad
    5. 1 st morot, fint tärnad
    6. 1 st rotselleri, fint tärnad
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. 2 msk smör
    9. 1 tsk mjöl
    10. 2 dl köttbuljong
    11. 1 msk oregano
    12. 1 krm timjan
    13. salt och malen vitpeppar
    14. 100 g riven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.

    2. 2.

      Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?