Pasta à la Norma

Pasta à la Norma

Av: / Foto: http://alltommat.se
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rigatonipasta
    2. 2 st auberginer
    3. 2 tsk salt
    4. 3 msk olivolja
    5. 2 st schalottenlökar
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 400 g tomater krossade eller hela skalade
    8. 1 dl vitt vin torrt
    9. 0,5 dl oreganoblad eller basilika
    10. 1 krm svartpeppar nymald
    11. 100 g ricotta salata eller pecorinoost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 5 mm tunna skivor. Halvera dem. Lägg dem i en skål och blanda med 2 tsk salt. Låt stå ca 20 min.

    2. 2.

      Skölj av saltet och pressa ut vätskan från aubergineskivorna. Häll på 2 msk olja och blanda väl. Lägg skivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

    3. 3.

      Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll över krossade tomater och vin. Blanda i oreganon och krydda med 2 krm salt och peppar. Vänd ner aubergine och lök i såsen och servera med pasta och ricotta salata.

Är innehållet i detta recept olämpligt?