Passionsfruktstårta

Passionsfruktstårta

Av: / Foto: Anders Norrsell
360 min
8 bitar
Tårtan har vi förberett och lagt i frysen, perfekt!
Fler recept på:
Bakelser, Tårta , Jul, Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 400 g chokladcookies
    2. 75 g smör
  2. Passionsfruktsmousse

    1. 7 st passionsfrukter
    2. 300 g cream cheese
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 st vaniljstång
    5. 3 st äggulor
    6. 3 1/2 dl vispgrädde
  3. Garnering

    1. passionsfrukter
    2. apelsinklyftor
    3. physalis

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner med kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna helt.

    3. 3.

      Gröp ur passionsfrukterna, sila och pressa ut saften. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.

    4. 4.

      Vispa ost, socker och vaniljfrön. Rör ner äggulorna, en i taget, och rör till en slät smet. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i smeten tillsammans med fruktsaften.

    5. 5.

      Häll smeten på den kalla bottnen och ställ in i frysen minst 5 timmar.

    6. 6.

      Ta fram en liten stund innan serveringen och garnera med frukter och bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?