Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse

Av:
30 min
6 portioner
En sötsyrlig, len, krämig och fräsch passionsfruktsmousse som är enkel att göra!
Annons

Ingredienser

    1. 100 g passionsfruktssaft, frusen
    2. 1 msk sötning
    3. 2 st gelatinblad
    4. 2-2,5 dl vispgrädde
    5. Hushållsfärg, gul

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i minst fem minuter. Koka upp passionsfruktssaften med sötningen och rör ner gelatinbladen.

    2. 2.

      Låt saften svalna helt i rumstemperatur, eventuellt i ett vattenbad. Ställ inte kallt, för då stelnar den.

    3. 3.

      Vispa grädden fluffig och rör ner lite i taget i passionsfruktssaften, tills du får önskad smak. Färga härligt gul med lite hushållsfärg, eller behåll moussen som den är.

    4. 4.

      Lägg upp i portionsskålar och låt stå kallt i minst 2 timmar, eller häll upp i en spritspåse och låt stå kallt i minst en halvtimme. Spritsa sedan moussen i portionsskålarna.

    5. 5.

      Servera kall, gärna med en liten fruktsallad eller en vit chokladsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?