Passionscheesecake

Passionscheesecake

Av: / Foto: Pontus Ferneman
90 min
16 bitar
Fräscht och praktiskt – fryst cheesecake fylld med ljuvlig passionsfrukt.
Fler recept på:
Maränger, Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 200 g chocolate chip cookies
    2. ½ dl havregryn
    3. 100 g mjukt smör
  2. Fyllning

    1. 200 g färskost, t ex philadelphia-
    2. ½ dl florsocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. rivet skal av 1 lime
    5. 4 st passionsfrukter
    6. 3 dl vispgrädde
  3. Lemon curd

    1. pressad saft av 2 citroner
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 st ägg
    4. 25 g mjukt smör
  4. Garnering

    1. minimarängtoppar
    2. 1–2 st passionsfrukter

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Smula sönder kakorna tillsammans med havregrynen, gärna i en matberedare. Blanda med det riktigt mjuka smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diam). Ställ in i kylen.

    2. 2.

      Fyllning: Vispa ihop färskost, florsocker, vanilj och limeskal. Blanda i innanmätet av passionsfrukterna. Vispa grädden och vänd ner den. Häll fyllningen på kakbottnen. Låt stå i frysen minst 4 timmar.

    3. 3.

      Lemon curd: Blanda citronsaft, socker och ägg i en kastrull. Låt sjuda, inte koka, tills det tjocknar. Ta från värmen. Tillsätt smöret lite efter hand under omrörning. Rör samman till en slät smet. Låt svalna.

    4. 4.

      Häll lemon curden ovanpå den stelnade fyllningen. Ställ åter in i frysen. Låt tina ca 30 min i rumstemp före servering. Garnera med minimaränger och passionsfrukt.

Fler recept på:
Maränger, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?