Påsktårta

Påsktårta

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
14 bitar
God chokladtårta med gulliga och marsipankycklingar!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. Ugn 175°
    2. 200 g smör
    3. 6 st ägg
    4. 3 dl strösocker
    5. 2½ dl vetemjöl
    6. 1 dl kakao
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 1½ tsk bakpulver
  2. Fyllning

    1. ca 1½ dl aprikosmarmelad
    2. ca 250 g tärnad mango, färsk eller fryst
    3. ca 250 g tärnad ananas, helst färsk
  3. Glasyr

    1. 200 g mörk choklad
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 3 msk ljus sirap
    4. 2 msk mjukt smör
  4. Garnering

    1. marsipankycklingar
    2. chokladägg eller annat påskgodis
  5. Servering

    1. lättvispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

    2. 2.

      Fyllning: Bred marmelad på bottnen och dela den på mitten. Fördela mango och ananas på den ena halvan. Lägg på den andra bottnen, med marmeladen neråt och tryck till lite lätt.

    3. 3.

      Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädde och sirap koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Klicka i smöret och rör till en blank, slät glasyr. Låt svalna och tjockna till bredbar konsistens.

    4. 4.

      Bred glasyren på kakan. Garnera med marsipankycklingar och ägg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?