Hemmagjorda marsmallowsägg

Hemmagjorda marsmallowsägg

Av: / Foto: Christina Uhlin
16 st
Fluffiga små marshmallows med mangogelé ser ut som små ägg!
Annons

Ingredienser

  1. Marshmallows

    1. 3 gelatinblad
    2. 6 äggvitor
    3. 1 msk strösocker
    4. 2 dl strösocker
    5. ½ dl vatten
    6. ½ dl glykossirap
  2. Mangogelé

    1. 2 gelatinblad
    2. 2 dl mangopuré
    3. 2 msk strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan i en bunke med
 1 msk strösocker så att det blir fluffigt.

    2. 2.

      Koka 2 dl strösocker med vatten och glykossirap till 128°. Dra genast av från värmen och smält ner gelatinet. Häll sedan den varma sockerlösningen i de uppvispade äggvitorna och låt det vispas kallt med elvisp eller i matberedare med visp till ca 35°.

    3. 3.

      Spritsa ut dina marshmallows på en bakmatta med vaxad yta/silikon och gör ett litet hål i med fingret. Spritsa inte ut 
smeten på bakpapper, då fastnar dina marshmallows! Låt dem stelna.

    4. 4.

      Mangogelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp purén med socker. Lägg ner gelatinet och låt det smälta. Häll ut gelén på en silikonmatta, eller i en bakform klädd med dubbla lager plastfolie. Låt stå i frysen tills gelén har stelnat. Stansa sedan ut små rundlar som ska bli ”äggulan”.

    5. 5.

      Lossa försiktigt marshmallowsen från silikonmattan. Placera mangogelén i hålet så att det ser ut som ett stekt ägg.

Tips från kocken

Mangopuré hittar du 
på barnmatshyllan.
Är innehållet i detta recept olämpligt?