Påskgodis: Chokladkola med påskägg

Påskgodis: Chokladkola med påskägg

Av: / Foto: Pontus Ferneman
36 st
Klassisk chokladkola passar perfekt till påsk! Dessa är lätta att göra och ser väldigt vackert ut när du dekorerar med jelly beans eller små godisägg!
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör
    2. 1½ dl ljus sirap
    3. 3 dl strösocker
    4. 3 dl vispgrädde
    5. ½ dl kakao
    6. 1½ msk vaniljpulver
  1. Garnering

    1. 100-150 g mörk choklad
    2. jelly beans eller små godisägg

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna i en ganska stor tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme. Rör om då och då. Kolan är färdig vid 120–130°. Ju högre temperatur, desto hårdare kola.

    2. 2.

      Lägg bakpapper i en form, ca 18×16 cm. Häll upp kolan i formen och låt stelna.

    3. 3.

      Smält chokladen och bred den ovanpå. Dekorera med jelly beans. Låt stelna. Skär i bitar.

Tips från kocken

Använd gärna en digital kökstermometer till kolakoket. Annars kan du göra ett kulprov för att se när kolan är färdig.
Är innehållet i detta recept olämpligt?