Påskfin prinsessrulle

Påskfin prinsessrulle

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
14 bitar
Festlig rulltårta som vi garnerat med små söta marsipankycklingar!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. Ugn 250°
    2. 3 st ägg
    3. 1½ dl strösocker
    4. ¾ dl potatismjöl
    5. ½ dl vetemjöl
    6. 1 tsk bakpulver
  2. Fyllning

    1. 2 st gelatinblad
    2. 3 dl nykokt, varm kokmarsànkräm
    3. 2½ dl vispgrädde
    4. ca 1½ dl röd sylt
  3. Garnering

    1. 1 st grönt marsipanlock
    2. ca 1 msk smör
    3. 12–14 st marsipankycklingar
    4. ca 50 g mörk choklad
    5. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) med bakpapper.

    2. 2.

      Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Sockra på kakan och stjälp upp på ett bakpapper. Låt svalna under en fuktig handduk.

    3. 3.

      Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den nykokta marsànkrämen. Låt svalna men inte stelna. Vispa grädden och rör i den.

    4. 4.

      Bred sylt på bottnen. Bred sedan över vaniljkrämen. Ställ in i kylen så att krämen stelnar.

    5. 5.

      Garnering: Kavla ut marsipanen lite så att måtten stämmer bättre med kakan. Smält smöret och bred det på marsipanen. Lägg på marsipanen med smörsidan mot vaniljkrämen på kakan. Rulla samman.

    6. 6.

      Garnera med påskkycklingar som fästs på tårtan med smält choklad. Pudra ev med florsocker strax före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?