Påskfin marsipanlängd med choklad och nutella

Påskfin marsipanlängd med choklad och nutella

Av: / Foto: Pontus Ferneman
15 bitar
Njut av denna lättbakade marsipanlängd med nougat, mandelmassa, nutella och choklad! Bäst av allt, du bestämmer själv hur stora bitar du vill mumsa på!
Fler recept på:
Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 300 g mandelmassa
    2. 1½ msk konjak eller rom
    3. 2-3 msk nutella
    4. 175-200 g nougat
    5. 250-300 g marsipan
    6. några droppar gul hushållsfärg
  1. Garnering

    1. 50-100 g mörk choklad
    2. 15 påskägg
    3. pärlströssel

Gör så här

    1. 1.

      Smaksätt mandelmassan med konjak el rom, genom att droppa på den och arbeta in. Forma till en längd, ca 24×4 cm.

    2. 2.

      Bred ett lager med nutella ovanpå. Skär 
nougaten i bitar så den passar att lägga ovanpå. Lägg på nougaten.

    3. 3.

      Färga marsipanen med gul färg och kavla ut till en rektangel som gott och väl täcker längden. Skär till så att det täcker.

    4. 4.

      Garnering: Smält chokladen. Låt svalna och tjockna lite innan den ringlas på marsipanen. Garnera med godisägg och strössel.

Tips från kocken

Konjaken ger godiset en mer vuxen smak, men går bra att utesluta.
Fler recept på:
Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?