Påskdessert glasstårta

Påskdessert glasstårta

Av:
10 Bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 300 g Mandelmassa
    2. 3 Äggvitor
    3. 1-1,5 msk Kakao
  2. Glass

    1. 3 Äggulor
    2. 1 dl Socker
    3. 1,5 dl Standarsmjölk
    4. 1 pkt Saffran
    5. 2 dl Vispgrädde
  3. Garnering

    1. Skivad frukt
    2. Riven choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200º. Lägg smörpapper i botten på en form med löstagbara kanter, ca 23 cm. Smöra formen.

    2. 2.

      Finriv mandelmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda mandelmassa och äggvita försiktigt. Sikta i kakaon och rör om. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna i formen.

    3. 3.

      Låt kakan ligga kvar i formen och häll över glassmeten. Frys tårtan minst 4 tim.Ta fram den ca 30 min före servering. Garnera med skivad frukt och riven choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?