Päronmakroner

Päronmakroner

20 Stycken
Annons

Ingredienser

  1. Makroner

    1. 200 g Florsocker
    2. 100 g Mandelmjöl
    3. 1 st nypa salt
    4. 0.5 dl strösocker
    5. grön färgpasta eller grönt färgpulver
  2. Päronsmörkräm

    1. 60 g Smör
    2. 1 st äggula
    3. 1.5 dl Florsocker
    4. 0.5 tsk päronessens
    5. grön hushållsfärg

Gör så här

    1. 1.

      Mixa ihop florsocker och mandelmjöl. Häll vitorna i en rostfri bunke eller glasskål, tillsätt salt och vispa med elvisp till styv konsistens. Fortsätt att vispa på medelhastighet och tillsätt samtidigt strösockret, en tesked i taget; blandningen ska bli tjock, vit och blank.

    2. 2.

      Tillsätt färgpasta eller färgpulver utspätt i pyttelite vatten och blanda ordentligt till en jämn färg. Vänd ner florsocker- och mandelblandningen i smeten och rör den jämn och fin.

    3. 3.

      Fyll en spritspåse och spritsa ut jämnstora rundlar, cirka 5 cm i diameter, på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i 60 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 160°. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna på plåten.

    5. 5.

      Päronsmörkräm och montering: Vispa alla ingredienser till smörkrämen till en fluffig smet. Bred ut ett tunt lager på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna och låt makronerna vila i 30 minuter före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?