Päronkaka med cashewnöttäcke

Päronkaka med cashewnöttäcke

Av: / Foto: Annika Broman
60 min
20 bitar
Saftigt, knaprigt, oemotståndligt! Päronkladdkaka med cashewtäcke i långpanna ger många goda bitar.
Fler recept på:
Brownies, Barnkalas, Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 300 g margarin eller smör
    2. 6 dl strösocker
    3. 4 st ägg
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. 1/2 tsk salt
    6. 2 dl kakao
    7. 4 dl vetemjöl
    8. 1 burk päron, 250 g
  1. Cashewnöttosca

    1. 75 g margarin eller smör
    2. 200 g saltade cashewnötter
    3. 1 dl ljus sirap
    4. 2 dl strösocker
    5. 1 1/2 dl vispgrädde
  2. Servering

    1. vispad grädde eller crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Smält matfett i en gryta. Tillsätt först sockret och sedan äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Tillsätt vetemjölet och rör så att allt blir blandat.

    2. 2.

      Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som mäter 25x35 cm. Bred ut smeten i formen. Tärna päronen. Lägg bitarna på smeten och tryck ner dem lite. Grädda mitt i ugnen i 200°, 20 min.

    3. 3.

      Smält under tiden matfett till toscan i en gryta. Hacka cashewnötterna grovt och tillsätt dem, sirap, socker och vispgrädde i grytan. Koka under omrörning i 5 min. Bred smeten över kakan och grädda i ytterl ca 10 min. Toscasmeten ska få lite färg.

    4. 4.

      Låt kladdkakan svalna över natten. Ställ kakan kallt och dela den sedan i bitar. Det är enklast med en degskrapa. Servera som den är eller med vispad grädde eller crème fraiche.

Fler recept på:
Brownies, Barnkalas, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?