Pärongömma med svarta vinbär

Pärongömma med svarta vinbär

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
4 personer
Recept på glutenfri smarrig dessert.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 4 st mogna päron
    2. 1 msk citronsaft
    3. 2 st äggvitor
    4. 1 1/2 dl mjölk
    5. 1 dl matlagningsgrädde
    6. 2 msk flytande honung
    7. 1/2 tsk stött kardemumma
    8. 2 msk flagad mandel
    9. 1 dl svarta vinbär eller blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skala och tärna päronen fint, blanda med citronsaften.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt mjölk blandad med matlagningsgrädde och flytande honung, kryddorna och det mesta av den flagade mandeln.

    4. 4.

      Lägg pärontärningarna i bot­ten av fyra ugnsfasta portionsformar. Häll på krämen och toppa med bär. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Fler recept på:
Efterrätt, Citron, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?