Päron med ädelost & valnötter

Päron med ädelost & valnötter

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
4 port
Tre smaker som är som skapta för varandra. Vilken avslutning på en perfekt middag!
Fler recept på:
Efterrätt, Valnötter, Citron, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 st fasta päron
    2. 1/2 st vaniljstång
    3. 2 dl vitt vin
    4. 1 dl vatten
    5. 1 dl strösocker
    6. 2 msk pressad citron
  1. Ostkräm

    1. 140 g ädelost
    2. 100 g naturell färskost
  2. Garnering

    1. 12 st valnötter
    2. 2 msk flytande honung
    3. ev lite rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Skala päronen, dela mitt itu och kärna ur. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med vin, vatten, socker och citronsaft. Låt lagen koka upp och lägg i päronen. Låt sjuda 10–15 min, päronen ska vara mjuka men inte mosiga. Ta upp, låt rinna av och svalna.

    2. 2.

      Mixa ädelost och färskost till en slät kräm. Låt valnötterna bli glansiga i en stekpanna med honungen. Passa så att de inte bränns!

    3. 3.

      Skär päronhalvorna i tunna klyftor. Lägg på tallrikar, spritsa en klick av ostkrämen bredvid, toppa med valnötter och ev en pytteliten kvist rosmarin.

Fler recept på:
Efterrätt, Valnötter, Citron, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?