Parmesanknappar

Parmesanknappar

Av:
60 min
75 st
Försvinnande goda och möra tilltugg med smak av parmesan.
Fler recept på:
Picknickmat
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 100 g smör
    3. 2 dl vetemjöl
    4. ½ tsk salt
    5. 3 dl finriven parmesanost, 60 g
  1. Garnering

    1. 1 dl finriven parmesanost, 20 g

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så att det inte bränns. Det ska få en nötbrun färg. Låt det svalna.

    3. 3.

      Blanda mjöl, salt och parmesanost, gärna i matberedare. Tillsätt det avsvalnade smöret och låt den bottensats som inte fastnat följa med. Kör ihop till en deg. Dela den i 3 bitar och forma rullar, 2–3 cm i diameter, svep in dem i plastfilm och låt ligga i frys 30 minuter.

    4. 4.

      Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över parmesan.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.

Fler recept på:
Picknickmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?