Parmesanflarn med citronröra och röd rom

Parmesanflarn med citronröra och röd rom

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
5 personer
Lyxiga permesanflarn med citronröra och röd rom.
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

  1. Parmesanflarn

    1. 2 dl grovt riven parmesanost, ca 70 g
  2. Citronröra

    1. 1 burk crème fraiche, 250 g
    2. rivet skal av 1 citron
    3. saften av 1/2 citron
    4. salt och peppar
  3. Garnering

    1. 1 burk röd rom, 80 g
    2. svartpeppar
    3. citronskal

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Klä en plåt med bakpapper och lägg ut små högar med parmesanosten.

    3. 3.

      Grädda i ca 10 minuter. Flarnen ska vara gyllenbruna när du tar ut dem. Låt svalna.

    4. 4.

      Citronröra: Blanda crème fraichen med citronskalet och rör sedan ner citronsaften. Salta och peppra

    5. 5.

      Lägg upp flarnen på ett vackert fat och bre på citronröran. Toppa med röd rom och avsluta med att dra ett varv med pepparkvarnen. Strö över lite citronskal.

Tips från kocken

Byt ut den röda rommen mot löjrom om du vill lyxa till det ännu mer.
Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?