Parmesanbiffar i gräslökssås

Kay

Parmesanbiffar i gräslökssås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 500 gr nötfärs
    2. 1 st ägg
    3. 50 gr parmesanost
    4. 0,75 tsk salt
    5. 2 krm svartpeppar
    6. 0,5 msk olivolja
    7. 1 msk smör
  1. Gräslökssås

    1. 2 st Schalottenlökar
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk vitvinsvinäger
    4. 1,5 dl vispgrädde
    5. 0,5 dl vatten
    6. 2 tsk kalvfond
    7. 0,5 st citron
    8. 1 kruka gräslök
    9. 1 krm salt
    10. 1 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.

    2. 2.

      Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.

    3. 3.

      Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?