Parmalindad kyckling med viltsmak

Parmalindad kyckling med viltsmak

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
4 portioner
Festrätt med vilda smaker. Enbär och timjan kryddar parmalindad kycklingfilé i gräddig sås.
Fler recept på:
Vilt
Annons

Ingredienser

    1. 500–600 g kycklingfilé
    2. smör till stekning
    3. salt, vitpeppar
    4. 10–12 skivor parmaskinka
    5. 3 dl kokbar valfri grädde
    6. 2–3 tsk viltfond
    7. 1 tsk krossade enbär
    8. 1 litet knippe timjan + till garnering
    9. 4 st port kokt ris
  1. Garnering

    1. ev paprika och färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingfiléerna på längden, bryn dem runtom i smör, krydda med salt och peppar. Linda skinkskivorna runt filéerna och lägg dem i en smord ugnsform.

    2. 2.

      Blanda grädde, fond, krossade enbär och hackad timjan och häll över kycklingen. Stek i 200° tills bitarna har en innertemperatur på ca 72°, ca 35 min.

    3. 3.

      Koka under tiden riset. Ta ut formen och lägg riset i kanten runtom kycklingen. Garnera med timjan och ev skivad paprika.

Fler recept på:
Vilt
Är innehållet i detta recept olämpligt?