Parmainlindad kyckling i balsamsås

Parmainlindad kyckling i balsamsås

Av:
900g kycklingfiléer 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 8 skivor parmaskinka 3 dl vispgrädde 3 msk balsamvinäger 3 msk kycklingfond 3 pressade vitlöksklyftor körsbärstomater sockerärtor
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna en gång på längden om de är stora och krydda med salt, svartpeppar och oregano. Bryn dem runt om i smör och linda en skiva parmaskinka om vardera kyckling bit och lägg dem sedan i en smord ugnsfast form. Lägg över tomater och sockerärtor. Vispa ihop grädde, kycklingfond, balsamvinäger och vitlök. Häll såsen över kycklingen och stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?