Parfait med macadamianötter och kolasås

Parfait med macadamianötter och kolasås

Av: / Foto: Lisa Björner
25 min
6 personer
I den här underbart goda och krämiga parfaiten får nötterna spela huvudrollen tillsammans med len kolasås.
Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 st vaniljstång
    2. 6 st äggulor
    3. 1 1/2 dl socker
    4. 6 dl vispgrädde
    5. 1/2–1 dl kolasås (färdigköpt funkar fint)
    6. 1 stor näve macadamianötter

Gör så här

    1. 1.

      Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljen pösigt med elvisp. Vispa grädden till fast konsistens. Blanda med äggvispet.

    2. 2.

      Häll upp hälften av smeten i en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Strö över hälften av nötterna och ringla över hälften av kolasåsen.

    3. 3.

      Häll på resten av smeten och toppa med resterande av nötter och kolasås. Ställ in i frysen i minst 3–4 timmar.

    4. 4.

      Ta fram parfaiten minst 20 minuter innan servering och låt den stå i rumstemperatur.

Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?