Paprikasoppa med tortilla

Paprikasoppa med tortilla

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 personer
Smarrig paprikasoppa serverad med tortilla.
Annons

Ingredienser

    1. 4 st röda paprikor
    2. 1 st rödlök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st morot, grovt riven
    5. 3 st tomater
    6. 5 dl grönsaksbuljong, (glutenfri) 1 tärning
    7. 2 dl crème fraiche
    8. 100 g lufttorkad skinka
    9. 50 g hasselnötter, hackade
    10. 2 st tortillor (glutenfria)
    11. 75 g Västerbottensost, riven
    12. 1 st gul lök, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skär paprikorna i klyftor och rosta i ugn tills skalet börjar bli svart och blåsigt. Lägg i plastpåse 15 minuter. Skala.

    2. 2.

      Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs tillsammans med morot i lite olivolja några minuter.

    3. 3.

      Mixa paprikaköttet med lökblandningen. Tärna tomaterna och tillsätt dem. Späd med grönsaksbuljong, koka upp och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Finhacka skinkan. Hacka hasselnötterna grovt. Vispa crème fraichen så den tjocknar och blanda ner skinka och nötter.

    5. 5.

      Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper, strö över Västerbottensost och lök. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

    6. 6.

      Skär i tårtbitar och servera tillsammans med skink- och nötröran till soppan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?