Paprikasoppa med parmesanchips

Paprikasoppa med parmesanchips

Av: / Foto: Emma Eriksson
55 min
4 personer
Superenkel och god soppa som passar som förrätt eller som en lättare måltid med ett gott bröd.
Fler recept på:
Budgetmat, Soppa, Vitlök, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 3 st röda paprikor
    4. 2 st stjälkar bladselleri
    5. 1/2 krm kajennpeppar
    6. 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
    7. 1 st lagerblad
    8. ca 2 msk pressad citron
    9. salt, svartpeppar
  1. Parmesanchips

    1. 100 g parmesan, grovriven
    2. 1 1/2 msk hackade färska örter
  2. Garnering

    1. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och sellerin. Fräs allt i lite smör i en gryta eller stor kastrull 10 minuter.

    2. 2.

      Pudra över kajennpeppar, tillsätt buljong och lagerblad. Låt koka under lock 30 minuter. Fiska upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackade örter. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter, tills osten är gyllene. Låt svalna på plåten.

    5. 5.

      Bryt ner chipsen i soppan vid servering.

Fler recept på:
Budgetmat, Soppa, Vitlök, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?