Paprikasallad med mozzarella

Paprikasallad med mozzarella

Av:
30 min
4 pers
Fräsch förrätt för fyra
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 4 gula paprikor
    2. 1 msk olivolja
    3. lite . flingsalt
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 msk pressad citron
    6. 2 125 g mozzarella, buffel
    7. 35 g ruccola
    8. 2 dl sojabönor, gröna
    9. 16-20 st myntablad
    10. 1 dl rostad flagad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader grill. Kärna ur paprikorna och dela dem i 4 delar vardera. Lägg dem med snittytan nedåt på en papprad plåt, ringla över 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla dem i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg och börjat mjukna.

    2. 2.

      Vispa ihop 2 msk olivolja och 2 msk citronsaft till en dressing och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Riv mozzarellan i bitar. Skölj och torka ruccolan. Fördela ruccola, mozzarella, grillad paprika och sojabönor på 4 tallrikar. Strimla myntan och strö över den tillsammans med mandeln. Ringla över lite dressing.

Är innehållet i detta recept olämpligt?