Paprikaröra

Paprikaröra

Av: / Foto: Holger Edström
35 min
1 skål
Härligt gott till kött och vegetariska rätter.
Fler recept på:
Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 3 st röda paprikor
    2. 1/2 dl finriven parmesanost
    3. 50 g pinjenötter
    4. 4 msk olivolja
    5. 1 msk vinäger
    6. 1–2 msk honung
    7. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Grilla mitt i ugnen ca 15 minuter tills de spricker och är sotiga. 3. Lägg i en plastpåse och låt dem svalna. Dra bort skinnet under rinnande vatten.

    3. 3.

      Mixa eller kör paprikaköttet i matberedare tillsammans med parmesan, pinjenötter, olivolja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?