Paprikakyckling med kålrot

Paprikakyckling med kålrot

Av:
50 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 900 g kycklingben eller kycklinglår med ben
    2. 700 g kålrot
    3. 1/2 dl smör
    4. 1 msk paprikapulver eller milt chilipulver
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingklubborna och lägg dem i en rejäl ugnsfast form.

    2. 2.

      Skala kålroten och skär i stora bitar - minst 6 x 6 cm – så kyckling och kålrot blir klara samtidigt.

    3. 3.

      Salta och peppra efter smak och strö över paprika/chili. Lägg i formen.

    4. 4.

      Ringla över olja/smör och blanda väl. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Sänk eventuellt mot slutet.

    5. 5.

      Servera med rejäl klick aioli eller annan fet röra.

Är innehållet i detta recept olämpligt?