Paprikakyckling

Paprikakyckling

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kg Kyckling
    2. 2 St Gul lök
    3. 15 Ml Paprikapulver
    4. 1,5 Dl Vispgrädde
    5. 5 Krm Salt
    6. 30 Korn Vitpeppar, mald
    7. 1,5 Dl Liebfraumilch
    8. 0,5 Tsk Vitvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta, torka och stycka kycklingen.

    2. 2.

      Gnid in bitarna med en ​blandning av 2 tsk salt och 30 korn finmalda vitpeppar.

    3. 3.

      Stek bitarna i omgångar en blandning av smör och matolja på medelvärme på värmeplattan i en stekpanna. Bitarna skall bli ​gyllenbruna. När bitarna är färdiga lägg undan dem på en tallrik.

    4. 4.

      Finahacka löken och bryn den i smör/oljeblandning.Löken får inte få färg!

    5. 5.

      När löken är färdigstekt ta grytan från plattan och låt ​svalna. Tillsätt paprikapulver och 1½ dl vatten och värm upp blandningen så att fett och paprikapulver väl förenar sig.

    6. 6.

      Lägg i kycklingbitarna och rör om. Sätt grytan på värmeplattan igen och lägg på locket. Starta värmen i läge 3. Låt kycklingbitarna dunsta tills köttet är genomstekt. Brukar ta 60-70 minuter.

    7. 7.

      Ta ut bitarna och bena ut och avlägsna skinnet. Eventuellt sila såsen som finns i grytan. Mät upp såsen och jämna till 500 ml. Lägg bitarna i grytan igen Rör ut 5 tsk mjöl med 5 msk vatten (eller vitt vin) och tillsätt grytan samt 1½ dl vispgrädde. Koka upp innehållet och låt det sjuda någon minut. Smaka av med salt.

    8. 8.

      Servera med klimp, gurksallat eller ättiksgurka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?