Pappardelle med tryffel

Pappardelle med tryffel

Av: / Foto: Lisa Björner
40 min
4 personer
Enkel och lättlagad pasta toppad med ett berg av färsk tryffel.
Fler recept på:
Vitlök, Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 500 g pappardelle
    2. 350 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello)
    3. 2 st schalottenlökar
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 150 g vällagrad ost (t ex prästost eller västerbottensost, gärna färdigriven på påse)
    6. smör
    7. salt och nymalen svartpeppar
    8. 2 dl mellangrädde
    9. vit tryffelolja efter smak (men var försiktig eftersom smaken är väldigt framträdande)
    10. nyriven tryffel (vit eller svart)

Gör så här

    1. 1.

      Rensa svampen och dela ner den i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Riv osten om du inte använder färdigriven på påse. Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör.

    2. 2.

      Tillsätt svampen och stek på hög temperatur tills svampen fått fi n färg. Tillsätt därefter schalottenlöken och vitlöken och låt fräsa ytterligare ett par minuter på medelhög värme. Salta och peppra.

    3. 3.

      Häll i grädden och låt allt puttra ihop. Tillsätt några droppar tryffelolja, smaka ev av såsen med salt och peppar.

    4. 4.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. När pastan är klar, blanda ner den i såsen. Riv över färsk tryffel och sätt på ett lock. Låt stå och dra ett par minuter. Servera sedan i djupa tallrikar.

Fler recept på:
Vitlök, Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?