Pappardelle med salsiccia, fänkål, valnötter och fikon

Pappardelle med salsiccia, fänkål, valnötter och fikon

50 min
4 Portioner
En riktigt smarrig pastarätt!
Fler recept på:
Italiensk Mat, Nötter, Valnötter, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g salsiccia
    2. 0.5 st fänkålsstånd
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk Olivolja
    5. 50 g valnötskärnor
    6. 3 st fikon - färska
    7. 2 dl parmesanost
    8. salt och peppar
  1. Till servering

    1. Olivolja
    2. parmesanost - riven
    3. fikonbalsamico

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, cirka 3-5 minuter beroende på pastans grovlek. Häll av vattnet, men behåll cirka 2 dl. Droppa lite olivolja över pastan och håll varm under lock.

    2. 2.

      Snitta, ta ur och smula innehållet av salsiccian. Strimla fänkål fint och hacka vitlök. Hetta upp olivolja i en vid panna och fräs salsiccia, fänkål och vitlök.

    3. 3.

      Krossa valnötterna lätt och tillsätt dem. Häll i det sparade pastavattnet och parmesanost och låt allt puttra ihop. Blanda i pastan.

    4. 4.

      Skär fikon i klyftor och lägg i. Smaka av med salt och peppar. Servera med god olivolja, fkionbalsamico och parmesanost.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Nötter, Valnötter, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?