Pappa Jonas köttbullar med hemlagat potatis mos

Pappa Jonas köttbullar med hemlagat potatis mos

Av:
60 min
6 pers
Inte som mormors kötbullar, men goda och med en egen touch när det gäller smaksättning.
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 1000 gram Köttfärs
    2. 1 dl Ströbröd
    3. 2 dl Arla matlagningsgrädde
    4. 1/2 st Hackad lök
    5. 3 st Ägg
    6. 2 tsk Salt
    7. 2 krm Svartpeppar
    8. 1 krm Vitpeppar
    9. 2 tsk Piffi allkrydda
    10. 4 msk Arla smör-rapsolja
    11. 4 msk Ketchup
    12. 1 1/2 msk Grovmalen senap
    13. 1 1/2 msk Oxfond
  2. Potatismos

    1. 1,5 kg Potatis
    2. 3 dl Mjölk (röd)
    3. 2 dl Matlagningsgrädde
    4. 1,5 Tsk Salt
    5. 1,5 Tsk Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ströbröd & grädde. Rör om, blanda och låt den stå i 10 minuter så att den sväller.

    2. 2.

      Lägg i köttfärs,ägg,salt, peppar,ketchup, Piffi Allkrydda & den hackade löken. Rör om till en jämn smet.Tillsätt därefter oxfond och den grovkorniga senapen.

    3. 3.

      Forma smeten till runda bollar, stek dem i smör-rapsolja försiktigt på medelvärme ( steg 5-6 på spisen). Vänd dem försiktigt och när de börjar få färg kan man rulla dem i stekpannan genom att dra i stekpannan.

    4. 4.

      Efter att alla köttbullar är färdiga, så tillsätts grädde till stekpannan för att göra en sky som hälls över köttbullarna.

    5. 5.

      Koka potatisen i ca 15 min.Häll därefter av vattnet och lägg i en klick smör. Blanda med en elvisp på låg hastighet.

    6. 6.

      Värm upp mjölk och matlagningsgrädde och rör ned, fortsätt vispa måste tills det blir fluffigt.Smaksätt med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?