Paolos köttfärssås

Paolos köttfärssås

Av:
60 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 300 gr nötfärs
    2. 60 gr bacon
    3. 1 gul lök
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 2 selleristjälkar
    6. 2 morötter
    7. 3 msk tomatpuré
    8. 2 dl rött vin
    9. 450 gr krossade tomater
    10. 2 tsk torkad oregano
    11. 0,5 dl färsk basilika
    12. 0,5 dl olivolja
    13. Salt
    14. Svartpeppar
    15. Riven parmesanost
    16. 400 GR Spaghettini

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp olivolja i en stekpanna. Strimla bacon, finhacka lök och vitlök. Skiva selleri och morötter.

    2. 2.

      Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, selleri och morötter. Häll sedan över allt tillsammans i en kastrull.

    3. 3.

      Stek köttfärsen på hög värme i olivolja i samma panna. När färsen är klar, rör ner den i kastrullen med de andra. Tillsätt tomatpuré och sedan vinet. Låt det puttra i ett par minuter.

    4. 4.

      Tillsätt krossade tomater, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Kocka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd med lite vatten om det blir torrt. Smaka av igen med salt och peppar och eventuellt lite socker.

    5. 5.

      Koka spaghettinin med vatten och rikligt med salt.

    6. 6.

      Servera med riven parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?