Paolo Robertos bästa tomatsås

Kay

Paolo Robertos bästa tomatsås

Av:
1 sats
Annons

Ingredienser

    1. 400 g krossade tomater
    2. 3 msk olivolja
    3. 1 liten gul lök
    4. 1 hel vitlöksklyfta
    5. 5 strimlade basilikablad
    6. 1/2 tsk salt
    7. 1 nypa strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Värm upp olivoljan i en kastrull.

    2. 2.

      Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg.

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra utan lock i 30 minuter för att reducera en del av vätskan i såsen (håll noggrann koll på såsen så den inte bränns).

    4. 4.

      Ta upp och kasta lökhalvor och vitlök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?