Panpizza

Panpizza

Av: / Foto: Ralph Månsson
120 min
5 portioner
Smarrig panpizza som många uppskattar! Bäst blir det om degen får jäsa i 3 timmar men om ni har bråttom går det med 40 min.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Basilika, Nötter, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. ¼ paket jäst, 12 g
    2. 3 dl kallt vatten
    3. 1 tsk salt
    4. 2 msk olivolja
    5. 7 dl vetemjöl
  1. Topping

    1. 200 g mozzarella l
    2. ca 2 dl färdig tomatsås
    3. 200 g provolone eller annan pizzaost, riven l
    4. 10–12 skivor parmaskinka
    5. 10 cocktailtomater, halverade
    6. ½ dl hyvlad parmesan
    7. 1 dl urkärnade oliver
    8. 1 näve rucola
    9. 2 msk pinjenötter, rostade
    10. fingsalt
    11. några blad färsk basilika
    12. några blad färsk oregano

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och olja och rör slutligen ner mjölet lite i taget. Bearbeta tills du får en fin och smidig deg – använd degblandare, elvisp eller händerna.

    2. 2.

      Lägg degen i en bunke och fukta den lite lätt med vatten. Täck och ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten. Har du bråttom täcker du bunken med plast och låter degen jäsa cirka 40 minuter i rumstemperatur.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 250°.

    4. 4.

      Fintärna mozzarellan. Lägg degen på en mjölad bänk och kavla ut till önskad storlek. Lägg degen i en stor ugnslångpanna, gärna klädd med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen och täck med mozzarella och provolone eller pizzaost.

    5. 5.

      Grädda längst ner i ugnen 25–30 minuter eller tills degen har fått en gyllenbrun färg. Ta ut pizzan, lägg på resterande ingredienser och servera

Fler recept på:
Ugnsbaka , Basilika, Nötter, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?