Pannkaksrulle med ost & bacon

Pannkaksrulle med ost & bacon

Av: / Foto: Anders Norrsell
75 min
8 port
Servera den kall eller varm på julbordet – som förrätt, varmrätt eller till ett glas glögg!
Fler recept på:
Picknickmat, Jul, Advent, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Pannkaka

    1. Ugn 200°, 225°
    2. 125 g smör
    3. 21/2 dl vetemjöl
    4. 3 dl standardmjölk
    5. 4 st ägg
    6. 1/2 tsk salt
  2. Fyllning

    1. 150 g fetaost
    2. 200 g färskost
    3. 140 g tärnat bacon
    4. 150 g rökt skinka
    5. 50 g småbladig spenat
    6. 1 msk smör
    7. 1 dl riven lagrad ost
  3. Garnering

    1. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Pannkaka: Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning på medelvärme tills det bildas en mjuk klump och degen släpper kastrullens kanter.

    2. 2.

      Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Rör i salt och vispa ihop smeten i ett par minuter.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25x35 cm. Grädda på 200° 15–20 min. Ta ut och stjälp upp pannkakan på ett bakpapper.

    4. 4.

      Fyllning: Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda den med färskost. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Vänd ner bacon och strimlad skinka i oströran.

    5. 5.

      Ansa spenaten och fräs den blank i smör. Salta lätt. Tryck ut all vätska ur spenaten och vänd ner i oströran.

    6. 6.

      Bred ut blandningen på pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta. Placera på en bakpappersklädd plåt och strö över riven ost. Gratinera på 225° mitt i ugnen tills osten smälter och blir gyllene. Garnera med hackad persilja.

Fler recept på:
Picknickmat, Jul, Advent, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?