Pannkakor med äppelkompott och citrongrädde

Pannkakor med äppelkompott och citrongrädde

Av: / Foto: Ralph Månsson
Frasiga pannkakor, sötsyrlig äppelkompott och vispad grädde smaksatt med citron. Visst låter det som en god efterrätt!
Annons

Ingredienser

    1. 2 ägg
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 1 krm salt
    4. 2 dl standardmjölk
    5. smör att steka i
  1. Äppelkompott

    1. 3 syrliga, fasta matäpplen
    2. 1/2 dl vatten
    3. 3/4 dl socker
    4. 2 msk citronsaft
  2. Citrongrädde

    1. 1 dl vispgrädde
    2. 1 tsk fint rivet citronskal
  3. Garnering

    1. rivet citronskal
    2. färsk mynta

Gör så här

    1. 1.

      Pannkakssmet: Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Vispa ner mjölken, lite i taget. Smeten ska vara slät och fin. Provstek en liten plätt och tillsätt lite mer mjölk om smeten känns tjock.

    2. 2.

      Äppelkompott: Skala och kärna ur äpplena och dela i mindre bitar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och citronsaft. Koka tills äpplena börjar bli mjuka. Låt svalna.

    3. 3.

      Vispa grädden med citronskalet.

    4. 4.

      Stek nu färdigt pannkakorna i en liten klick smör. Häll smeten i stekpannan när smöret börjar skifta mot brunt. Vänd på pannkakorna när de fått fin färg.

    5. 5.

      Servera pannkakorna med äppelkompott och citrongrädde. Garnera eventuellt med citronskal och en myntakvist.

Är innehållet i detta recept olämpligt?