Pannkakor, gluten- och äggfria med aquafaba

Pannkakor, gluten- och äggfria med aquafaba

Av:
10 min
2 portioner
Tunna, pannkakor utan ägg och gluten som är lätta att röra ihop och steka och smakar som vanliga pannkakor. Istället för ägg används aquafaba - kikärtsspad. I en tetrapack (obs! utan salt) med 400 g kikärtor finns rätt mängd spad.
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl mjöl, valfritt
    2. 2 krm salt
    3. 1,5 dl aquafaba
    4. 2 dl mjölk, valfri
    5. 2 msk rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop ingredienserna och tillsätt mer mjölk om smeten känns för tjock.

    2. 2.

      Stek pannkakor i smör eller smörolja på medelvärme. Använd gärna ett 0,5-1 dl-mått för bra storlek på pannkakorna och låt smeten rinna ut av sig själv i pannan.

    3. 3.

      Servera varma, gärna med sylt eller färsk frukt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?