Pannkakor - Fiberrika, glutenfria och äggfria

Pannkakor - Fiberrika, glutenfria och äggfria

Av:
20 min
4 portioner
Grova, fiberrika pannkakor som bakas på lite olika mjölsorter och banan istället för ägg. Mjölsorterna kan ersättas med 4,2 dl annat mjöl.
Annons

Ingredienser

    1. 60 g bovetemjöl
    2. 40 g havremjöl
    3. 60 g teffmjöl
    4. 70 g Semper Mix
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 1 krm salt
    7. 3-3,5 dl mjölk
    8. 1 st banan
  1. Servering

    1. vispgrädde
    2. blåbär
    3. lönnsirap

Gör så här

    1. 1.

      Blanda de torra ingredienserna i en bunke och mixa ihop banan och mjölk i en annan bunke.

    2. 2.

      Rör ihop de två blandningarna till en smet. Tillsätt mer vätska om du tycker den är för tjock, men den ska inte vara för rinnig.

    3. 3.

      Stek små, tjocka pannkakor i rapsolja på medelvärme och servera direkt med vispad grädde, blåbär och lönnsirap, eller dina andra favorittillbehör!

Är innehållet i detta recept olämpligt?