Pannbiffar med klyftpotatis och broccoli

Pannbiffar med klyftpotatis och broccoli

Av: / Foto: http://www.tasteline.com/recept/klassisk
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pannbiff

    1. 500 g nötfärs
    2. 1 st ägg
    3. 1 dl vatten
    4. 0,5 dl ströbröd
    5. 1 tsk salt
    6. 3 krm svartpeppar
    7. 1 msk olivolja, extravergine
    8. 0,5 msk smör
  2. Potatis

    1. 700 g potatis(ar)
    2. 1,5 msk olivolja, extravergine
    3. 0,5 tsk timjan
    4. 0,5 tsk rosmarin
    5. 1 krm salt
  3. Tillbehör

    1. 200 g broccoli
    2. 4 msk lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Potatis: Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och tillsätt olja, timjan, rosmarin och salt efter smak. Blanda om ordentligt och fördela potatisen på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.

    3. 3.

      Pannbiffar: Blanda ihop ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar i en stor bunke. Låt det svälla 5 min. Tillsätt färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 pannbiffar.

    4. 4.

      Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek pannbiffarna ca 3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

    5. 5.

      Tillbehör: Koka eller stek broccolibuketterna. Häll upp i en skål och tillsätt en nypa salt. Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?