Pannbiffar med gräddsås

Pannbiffar med gräddsås

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Biffarna

    1. 800 G Blandfärs
    2. 2 tsk Salt
    3. 1 Krm Kryddoeppar
    4. Svartpeppar
    5. 1 Ägg
    6. 1 dl Grädde
    7. 1,5 Soya
    8. 1 Msk Köttfond
  2. Sås

    1. 1,5 Dl Grädde
    2. 1 Dl Vatten
    3. 1 dryg Msk Mjöl
    4. 1 Tsk Soya
    5. Fond

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färsen men ägg, grädde, salt, peppar av olika slag + soya och fond. Rör samman till en smidig färs.

    2. 2.

      Stek biffarna 4 åt gången och ta vara på smakerna genom att steka upp lite vatten när biffarna läggs i kastrull. Sila skyn över biffarna i kastrullen. Låt det puttra på låg temp.

    3. 3.

      Upprepa tills alla biffar är stekta.

    4. 4.

      Häll över all sky från kastrullen till stekpannan. Koka upp och häll på redningen + grädde. Låt koka upp. Dra ner och låt puttra. Smaka av med soya, fond och kryddor. Häll över biffarna. Klart!

    5. 5.

      Servera med potatis, lingon och pressgurka!

Är innehållet i detta recept olämpligt?