Pannbiff med rödvinssås

Pannbiff med rödvinssås

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
4 personer
Recept klassisk pannbiff med rödvinsås.
Fler recept på:
Biffar, Svensk husmanskost, Svamp, Kantareller, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 500 g valfri färs
    2. 1 gul lök
    3. 2 msk olja
    4. salt och peppar
    5. 1 ägg
    6. ca 1 dl grädde eller mjölk
    7. ½ dl ströbröd
    8. 1 msk japansk soja
  1. Rödvinssås

    1. 1 morot
    2. 1 gul lök
    3. 2 stjälkar bladselleri
    4. ca 4 dl kalvbuljong av tärning eller fond
    5. 2 lagerblad
    6. 1 rödvin (OBS!!!! Hur mycket rödvin?????/korret)
    7. majsstärkelse till redning
  2. Svartrotspuré

    1. 500 g svartrot
    2. 100 g smör
    3. 1 dl finriven västerbottensost
    4. Servering och garnering
    5. stekt svamp, t ex kantareller
    6. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop ägg, grädde och ströbröd. Låt svälla i några minuter.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Rör ihop färs, fräst lök, ströbrödssmeten och soja. Krydda med salt och peppar. Täck och ställ i kylen i ca 1 timme.

    4. 4.

      Skala och grovhacka svartroten. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.

    5. 5.

      Forma fyra biffar av färsen. Bryn dem i smör. Ta upp biffarna ur pannan.

    6. 6.

      Skala och finhacka grönsakerna till såsen. Fräs grönsakshacket i stekskyn 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka upp. Lägg ner pannbiffarna i såsen och låt dem småkoka i 10–15 minuter. Ta upp biffarna och håll varma. Sila såsen, smaka av och red med majsstärkelse.

    7. 7.

      Låt svartroten rinna av och lägg den i en matberedare. Bryn smöret i en kastrull. Häll smöret över svartroten i matberedaren. Mixa till en slät puré. Vispa i osten och smaka av.

    8. 8.

      Servera pannbiffarna med svartrotspurén, stekt svamp och färsk timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?