Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Av:
45 min
4 portioner
Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.
Annons

Ingredienser

  1. Pannbiffar

    1. 1 st gul lök
    2. 1 dl gräddfil
    3. 1/2 dl ströbröd
    4. 1 st ägg
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 1 tsk salt
    7. 1/2 tsk malen svartpeppar
    8. 500 g blandfärs
    9. 1 msk smör
    10. 1 msk rapsolja
  2. Löksky

    1. 2 st gula lökar
    2. 1 tsk strösocker
    3. 1 msk konc kalvfond
    4. 2 1/2 dl vatten
    5. 1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
    6. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Pannbiffar: Skala och riv löken fint på ett rivjärn.

    2. 2.

      Blanda lök, gräddfil, ströbröd, ägg, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla några minuter.

    3. 3.

      Tillsätt färsen och blanda hastigt ihop. Forma till ca 10 biffar (för 4 port) med oljade händer. Stek biffarna i smör och olja på medelvärme 3-4 minuter på varje sida. Lyft upp biffarna och lägg på ett fat. Täck med folie.

    4. 4.

      Löksky: Skala och skiva löken tunt. Fräs den i samma stekpanna som du stekt biffarna i, tillsätt ev mer matfett. Stek ca 10 minuter tills löken mjuknar. Strö över sockret och stek ytterligare 1 minut.

    5. 5.

      Tillsätt fond, vatten, vinäger och salt. Låt koka ihop ca 3 minuter.

    6. 6.

      Häll lökskyn över pannbiffarna. Servera gärna med Morots och vitkålssallad och rostad potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?