Pannacottapaj i glas med passionsfruktsspegel

E N

Pannacottapaj i glas med passionsfruktsspegel

Av:
4 stora eller 6 små port
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 15 st digestivekex
    2. 100 g smör
  2. Vanilj- & citronpannacotta

    1. 8 dl vispgrädde
    2. 1.5 dl strösocker
    3. 1.5 tsk agar agar pulver
    4. 1 nypa äkta vaniljpulver
    5. citronzest från 1 citron
  3. Passionsfruktsspegel

    1. 6 st passionsfrukter
    2. saft från 3 citroner
    3. 2 st äggula
    4. 1 dl strösocker
    5. 1 tsk agar agar pulver

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.

    2. 2.

      Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.

    3. 3.

      Fördela kexmassan i botten av glasen. Se till att packa tätt annars kommer det inte bli ett tydligt lager mellan pannacottan och botten.

    4. 4.

      Låt glasen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.

    5. 5.

      Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning på medelvärme i 3-4 minuter aktiv kokning.

    6. 6.

      Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp pannacottan i glasen.

    7. 7.

      Ställ glasen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt och hållet innan du gör passionsfruktsspegeln.

    8. 8.

      Lägg innehållet från 6 passionsfrukter i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna (inkl. kärnorna).

    9. 9.

      Rör om till en jämn smet innan du kokar upp passionsfruktsspegeln på medelvärme under konstant omrörning i 3-4 minuter.

    10. 10.

      Ta bort kastrullen från värmen och låt passionsfruktsspegeln svalna. Rör om då och då så att det inte bildas skinn eller klumpar.

    11. 11.

      Fördela passionsfruktsspegeln i glasen och ställ tillbaka dem i kylskåpet för att låta allting svalna och stelna ordentligt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?