Pannacotta med vit choklad och blodapelsin

Pannacotta med vit choklad och blodapelsin

Av: / Foto: Sophie Håkansson
4 portioner
Pannacotta med vit choklad och en kompott av blodapelsin. Här har du en sötsyrlig och festlig dessert. Bäst av allt: Den går att förbereda!
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 2 gelatinblad
    2. 150 gram vit choklad
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 3 msk mjölk
    5. 1 vaniljstång
  2. Kompott

    1. 2 blodapelsiner
    2. 1 vaniljstång
    3. ½ dl strösocker
    4. ½ dl vatten
    5. 1 kanelstång
    6. 1 tsk finriven färsk ingefära
  3. Garnering

    1. 4 blad färsk mynta
    2. 4 msk rostat mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

    2. 2.

      Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Koka upp vispgrädde, mjölk och vaniljstång i en kastrull.

    3. 3.

      Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa i fröna.

    4. 4.

      Lägg i gelatinbladen och den vita chokladen, rör om och låt smälta.

    5. 5.

      Häll upp pannacottan i glas och låt svalna. Täck över glasen med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåpet i ca 4 timmar.

    6. 6.

      Blodapelsinkompott: Tvätta blodapelsinerna väl. Skala dem och skär i hinnfria filéer. Ta vara på så mycket av den saft som rinner ut som möjligt.

    7. 7.

      Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur 
fröna.

    8. 8.

      Lägg blodapelsinskal och -saft, vaniljstång och -frön, vatten, strösocker, kanelstång och ingefära i en kastrull. Låt koka ihop i några minuter.

    9. 9.

      Låt svalna av, häll i en skål och lägg i blodapelsinfiléerna och låt dem marineras fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten och garnera med mynta och mandelspån.

Är innehållet i detta recept olämpligt?