Pannacotta med päronkompott och kakasmulor

Pannacotta med päronkompott och kakasmulor

Av:
20 min
6 personer
Pannacottan och kompotten går att förbereda innan, men förvara dem separat. Lägg på kompotten och kaksmulor innan servering.
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 3 gelatinblad
    2. vatten
    3. 5 dl vispgrädde
    4. 1 dl strösocker
    5. 1 vaniljstång
    6. 1 tsk rivet citronskal
    7. 60 gram småkakor
  2. Kompott

    1. 400 g päron
    2. 1 dl socker
    3. 1 msk citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallvatten i ca fem minuter.

    2. 2.

      Koka upp grädde och socker

    3. 3.

      Skär vaniljstången på längden . Skrapa ur frön och lägg dem och stången i kastrullen. Koka upp och dra av från plattan. Låt dra i tio minuter. Ta sedan upp vaniljstången och sila massan genom finmaskig sil.

    4. 4.

      Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och lägg dem i den varma massan och rör tills det har smält. Tillsätt citronskal.

    5. 5.

      Häll upp pannacottan i sex portionsformar och ställ i kylen mint en timme.

    6. 6.

      Kärna ur och skala päronen. Tärna päronen i halvcentimeter stora tärningar. Lägg päron, socker och citronsaft i en kastrull. Koka ca fem minuter tills päronen är genommjuka och låt kompotten sedan svalna. Om kompotten är för lös, lyft ur päronen och koka ner vätskan och och blanda sedan ihop med päronen igen och låt svalna.

    7. 7.

      Krossa kakorna i en mortel. Lägg päronkompotten på pannacottan och strö över kaksmulorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?